Feltöltve:

Túrós-mazsolás szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tojás4 darab
tej2 dl
mazsola10 dekagramm
túró50 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
instant élesztő3 dekagramm
vanilincukor1 csomag
rumaroma1 dl

Desszertek: Túrós-mazsolás szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a Ramával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy Ramával kikent, kilisztezett, kerek sütőformát.

2

A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük.

3

A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 40 percig sütjük.

4

Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem