Túrós-mazsolás szelet
Túrós-mazsolás szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • tej - 2 dl
  • mazsola - 10 dekagramm
  • túró - 50 dekagramm
  • finomliszt - 50 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • instant élesztő - 3 dekagramm
  • vanilincukor - 1 csomag
  • rumaroma - 1 dl

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a Ramával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy Ramával kikent, kilisztezett, kerek sütőformát.
  2. A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük.
  3. A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 40 percig sütjük.
  4. Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.