Túrós ökörszem
Túrós ökörszem
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 0.5 kilogramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • tej - 2.5 dl
    • tojássárgája - 3 darab
    • só - 1 csipetnyi

    Túrós töltelék

    • túró - 40 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojás sárgája - 1 darab
    • mazsola - 2.5 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kétszeresére kelesztjük. Kelesztés után átgyúrjuk, majd kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 9 cm-es fánkszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapiros tepsibe rakjuk őket. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kiszúrt tészták közepét, ahova a tölteléket rakjuk egy kicsit benyomkodjuk és a mélyedésbe teszünk 1-1 kanál túrós tölteléket. A tészta széleit lekenjük tojásfehérjével, langyos helyen 20-25 percet kelesztjük. Újra lekenjük a tojással. 210 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.