Túrós Palacsinta
Hozzávalók
a palacsintához (alaprecept)
tojás | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | ||
só | ||
tej | 400 milliliter | |
liszt | 150 gramm | |
Rama Vajas Íz | 50 gramm |
A sütéshez
Rama Vajas Íz |
---|
a túrós töltelékez
félzsíros túró | 250 gramm | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
tejföl | 3 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 30 perc |
---|---|
Edény, sütő formája | palacsintasütő |
Desszertek: Túrós Palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
A palacsinta elkészítéséhez a tojást a cukorral, sóval, a tej felével keverjük jól el, majd adjuk hozzá a lisztet is. Ezután a maradék tejjel keverjük csomómentesre. A végén adjuk hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt is. A tésztának tejszínsűrűségűnek kell lennie. Ha túl sűrű, higítsuk kevés szódavízzel. Pihentessük fél órát.
A palacsintasütőt közepes lángon forrósítsuk fel, és kevés olvasztott Rama Vajas Ízzel kenjük át. Merjünk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát, a sütőt forgassuk körbe, hogy mindenhova kerüljön a tésztából. Szélesebb lapáttal előbb ellenőrizzük a széleit, majd a közepét is, hogy megpirult-e. Ha igen, óvatosan nyúljunk alá és fordítsuk meg, süssük meg a másik oldalát is (ez már hamarabb elkészül).
A töltelékhez a túrót törjük át krumplinyomón vagy villa segítségével. Adjuk hozzá a cukrot, reszelt citromhéjat, tojás sárgáját és a tejfölt. A tojásfehérjét verjük habbá és azt is keverjük bele. Ízlés szerint mazsolával is ízesíthetjük.
A palacsintákat töltsük meg a túrókrémmel, csavarjuk fel és porcukorral tálaljuk.