Túrós Palacsinta
Túrós Palacsinta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    a palacsintához (alaprecept)

    • tojás - 1 darab
    • cukor - kevés
    • só - kevés
    • tej - 400 milliliter
    • liszt - 150 gramm
    • Rama Vajas Íz - 50 gramm

    A sütéshez

    • Rama Vajas Íz - kevés

    a túrós töltelékez

    • félzsíros túró - 250 gramm
    • cukor - 4 evőkanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • tejföl - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A palacsinta elkészítéséhez a tojást a cukorral, sóval, a tej felével keverjük jól el, majd adjuk hozzá a lisztet is. Ezután a maradék tejjel keverjük csomómentesre. A végén adjuk hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt is. A tésztának tejszínsűrűségűnek kell lennie. Ha túl sűrű, higítsuk kevés szódavízzel. Pihentessük fél órát.
    2. A palacsintasütőt közepes lángon forrósítsuk fel, és kevés olvasztott Rama Vajas Ízzel kenjük át. Merjünk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát, a sütőt forgassuk körbe, hogy mindenhova kerüljön a tésztából. Szélesebb lapáttal előbb ellenőrizzük a széleit, majd a közepét is, hogy megpirult-e. Ha igen, óvatosan nyúljunk alá és fordítsuk meg, süssük meg a másik oldalát is (ez már hamarabb elkészül).
    3. A töltelékhez a túrót törjük át krumplinyomón vagy villa segítségével. Adjuk hozzá a cukrot, reszelt citromhéjat, tojás sárgáját és a tejfölt. A tojásfehérjét verjük habbá és azt is keverjük bele. Ízlés szerint mazsolával is ízesíthetjük.
    4. A palacsintákat töltsük meg a túrókrémmel, csavarjuk fel és porcukorral tálaljuk.

    Sütéshez