Túrós pite
Hozzávalók
Tészta
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
liszt | 40 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tejföl | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi |
Töltelék
túró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
mazsola | 1 darab |
Desszertek: Túrós pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A sóval és a sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a Ramát, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Kettéosztjuk, az egyiket kinyújtjuk és a Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd megszórjuk egy evőkanál zsemlemorzsával. Rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, tejföllel vékonyan bekenjük és közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Töltelék: 1/2 kg túrót villával jól összetörünk, ízlés szerint cukrozzuk, 2 vaníliás cukrot szórunk bele és tojássárgával összekeverjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük és óvatosan a krémbe keverjük. Aki szereti mazsolát is tehet bele.