Túrós pite
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
tej | 3 evőkanál |
A töltelékhez
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
túró | 50 dekagramm | |
mazsola | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
morzsa | 2 evőkanál |
A kenéshez
tojássárga | 1 darab |
---|
Desszertek: Túrós pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A sütőporral elvegyített lisztet morzsold el a Ramával, majd a cukorral, a tojással és a tejjel gyúrd össze. A tészta felét, amit fél cm vastagra nyújtottunk, fektesd egy kicsi tepsibe és hintsd rá a morzsát. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral verd kemény habbá, add hozzá a tojássárgákat, a túrót, mazsolát, citromhéjat és keverd össze óvatosan. A tésztára borítsd rá a tölteléket és süsd addig, amíg a töltelék kissé megszilárdul, hogy rá lehessen tenni a tészta másik felét. Tehetjük egészben is. Én derelyevágóval csíkokat vágtam, lepkét szaggattam, így díszítettem.