Túrós pite meggyel
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
finomliszt | 30 dekagramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
élesztő | 3 dekagramm |
tej | 0.5 dl |
tojássárgája | 4 darab |
kristálycukor | 1 kávéskanál |
só | 1 csipetnyi |
Töltelék
tehéntúró | 0.5 kilogramm |
---|---|
pohár natúr joghurt | 1 nagy |
kristálycukor | 30 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
búzadara | 4 evőkanál |
tojásfehérje | 4 darab |
kimagozott meggybefőtt (friss, vagy fagyasztott) | 1 pohár |
Rama a kenéshez | 1 kevés |
Desszertek: Túrós pite meggyel a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. Összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel és a liszttel, majd a tésztát 2 részre osztjuk.
2
Az egyik tésztával kibélelünk egy Ramával kikent tepsit.
3
A túrót áttörjük, összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a búzadarával, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Ezt a masszát a tésztára kenjük.
4
A meggyszemeket rászórjuk és a másik kinyújtott tésztával befedjük. Villával megszurkáljuk és 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.