Túrós pite meggyel
Hozzávalók
A töltelékhez
kristálycukor | 13 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
tojásfehérje | 2 darab | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
túró | 50 dekagramm | |
meggybefőtt (kompót) | 35 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A tésztához
porcukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojássárgája | 2 darab | |
rum | 4 evőkanál | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
finomliszt | 35 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm |
Desszertek: Túrós pite meggyel a sok Pite recept közül.
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, cukrot és Ramát. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot, gyorsan tésztává gyúrjuk, ezután legalább fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A rátéthez főzőkanál segítségével összekeverjük az áttört túrót, a cukor felével, a tojások sárgájával és a citrom reszelt héjával. A jól összedolgozzuk, ezután a masszához hozzáadjuk a cukor másik felével felvert tojásfehérje habot. Óvatosan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk és sodrófával a tepsi méretére (36 x 22 cm) nyújtjuk. Az egyik réteget a Ramával kikent tepsi aljára fektetjük. Erre terítjük a túró feltétet, rárakjuk a jól lecsepegtetett meggyet és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 170 °C-nál kb. 45 percig sütjük. A kihűlt pitét felszeleteljük és megszórjuk cukorral.