Túrós rétes baracköntettel
Hozzávalók
réteslap | 1 csomag | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 2 evőkanál |
A töltelékhez
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
tejföl | 45 dekagramm | |
mazsola | 5 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vanília aroma | 1 kávéskanál | |
rumaroma | 1 kávéskanál | |
folyékony édesítőszer | 2 evőkanál |
Az őszibaracköntethez
őszibarack | 2 darab | |
---|---|---|
víz | 1 dl | |
citrom leve | 0.5 darab | |
vanília aroma | 1 kávéskanál | |
rum, vagy konyak | 2 evőkanál | |
folyékony édesítőszer | 1 evőkanál | |
fahéj | 1 kis darab | |
szegfűszeg | 2 darab |
Desszertek: Túrós rétes baracköntettel a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
A túrót a tojássárgával, 2-3 evőkanál tejföllel, a rumba áztatott mazsolával, az 1 egész citrom reszelt héjával és a 1/2 citrom levével, az aromákkal, valamint az édesítőszerrel összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.
Két réteslapot egymásra fektetünk. Az olvasztott Ramát elkeverjük a maradék tejföllel, meglocsoljuk vele a réteslapot, csíkban rátesszük a túrós töltelék negyedét, feltekerjük és a tetejét is megkenjük a Ramás tejföllel.
Tepsibe tesszük és a többi lapot is így töltjük meg. Addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A baracköntethez a barackokat apró kockákra vágjuk és feltesszük főni a hozzávalókkal. Addig forraljuk, amíg levének nagy részét elfőtte és szirupszerűvé válik. A melegen felszeletelt rétest nyakon öntjük a forró öntettel.