Feltöltve:

Túrós rétes baracköntettel

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

réteslap1 csomag
olvasztott Rama2 evőkanál

A töltelékhez

túró50 dekagramm
tojás2 darab
tejföl45 dekagramm
mazsola5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vanília aroma1 kávéskanál
rumaroma1 kávéskanál
folyékony édesítőszer2 evőkanál

Az őszibaracköntethez

őszibarack2 darab
víz1 dl
citrom leve0.5 darab
vanília aroma1 kávéskanál
rum, vagy konyak2 evőkanál
folyékony édesítőszer1 evőkanál
fahéj1 kis darab
szegfűszeg2 darab

Desszertek: Túrós rétes baracköntettel a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A túrót a tojássárgával, 2-3 evőkanál tejföllel, a rumba áztatott mazsolával, az 1 egész citrom reszelt héjával és a 1/2 citrom levével, az aromákkal, valamint az édesítőszerrel összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.

2

Két réteslapot egymásra fektetünk. Az olvasztott Ramát elkeverjük a maradék tejföllel, meglocsoljuk vele a réteslapot, csíkban rátesszük a túrós töltelék negyedét, feltekerjük és a tetejét is megkenjük a Ramás tejföllel.

3

Tepsibe tesszük és a többi lapot is így töltjük meg. Addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

4

A baracköntethez a barackokat apró kockákra vágjuk és feltesszük főni a hozzávalókkal. Addig forraljuk, amíg levének nagy részét elfőtte és szirupszerűvé válik. A melegen felszeletelt rétest nyakon öntjük a forró öntettel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem