Feltöltve:

Túrós-szílvás szelet a nagyimtól

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor + 15 dkg cukor5 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
Ráma8 dekagramm
tej1.25 dl
tojás (1+4 db)5 darab
élesztő3 dekagramm
1 darab
magvaváló szilva2 kilogramm
babapiskóta8 darab
tehéntúró75 dekagramm
tejföl2.5 dl
vaníliás cukor1 darab
vaníliás pudingpor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
fahéjas porcukor a szóráshoz10 dekagramm

Desszertek: Túrós-szílvás szelet a nagyimtól a sok

Elkészítés

1

A tésztához meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük 1/2 kk. porcukorral és a beletördelt élesztővel felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, a liszt peremére szórunk 5 dkg porcukrot és egy csipet sót. A mélyedésbe öntjük az élesztős tejet és a kissé felvert tojást, majd középről kifelé haladva fakanállal összekeverjük.

2

Hozzáadjuk a Ramát és kézi robotgéppel addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk 1kk. liszttel, a tálat folpackkal letakarjuk, hogy meg ne kérgesedjék és a kétszeresére kelesztjük.

3

Közben megmossuk a szilvát és megtörölgetjük. A szilvaszemek egyik oldalát felvágjuk és kimagozzuk. A babapiskótákból morzsát készítünk.

4

Az öntethez áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, a kétféle cukrot,1 csipet sót, a tojásokat, beleszitáljuk a pudingport és simára keverjük a reszelt citromhéjjal.

5

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a gáztepsit megpöttyözzük Ramával és kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán tepsiméretűre nyújtjuk, feltekerjük a nyújtófára és a tepsibe terítjük, nyomkodjuk úgy, hogy azt teljesen kitöltse.

6

Megszórjuk a tésztát a babapiskótamorzsával, megrakjuk a sűrűn egymásra csúsztatott szilvaszemekkel, ráöntjük a túrókrémet és egyenletesen elsimítjuk.

7

Betesszük a tepsit a középső rács magasságára és a tésztát 1 órán át sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával letakarjuk, végül tűpróbával ellenőrizzük.

8

A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd papirostól sütőrácsra húzzuk, hagyjuk teljesen kihűlni, kockákra vágjuk és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem