Túrós táska
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
---|---|---|
túró | 50 dekagramm | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
búzadara | 1 evőkanál | |
nyers tojás | 1 darab | |
porcukor | 3 evőkanál | |
tojásfehérje | 1 darab | |
élesztő | 2 dekagramm | |
kristálycukor | 2 evőkanál | |
nyers tojássárga | 1 darab | |
2,8 % -os tej | 3 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
asztali só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Túrós táska a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle. Az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál cukrot hozzáadunk és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, az olvasztott, de nem meleg Ramával, megsózva, a citromhéjjal ízesítve, 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk.
Közben beledolgozzuk a tojássárgát is. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Nem kell megijedni attól, hogy a tészta eleinte csak egy ragacsos massza, addig kell dagasztani, amíg jó nem lesz.
Ezt a műveletet konyhai robotgép dagasztókarjával, vagy a kenyérsütőgép kelesztő fokozatán is elvégezhetjük.
Konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, de szitán is áttörhetjük, így krémesebb lesz a töltelék állaga. A búzadarával és a kétféle cukorral összekeverjük, a habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
A tésztát kb. 32x40 cm-re kinyújtjuk és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk és felül, középen összefogjuk.
Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk, de nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük megkelni. Felvert tojással lekenjük, majd közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25-30 perc alatt megsütjük.