Túrós-tejszínes torta
Desszertek: Túrós-tejszínes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához a tojásokat egyenként szétválasztjuk. A fehérjékből a porcukorral kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet. Készíthetünk kakaós piskótát is, de akkor amennyi kakaót teszünk bele, annyival kevesebb lisztet mérjünk ki, különben nehéz lesz a tészta és nem nő meg rendesen.
A piskóta masszáját sütőpapírral bélelt, oldalán Ramával megkent, lisztezett, kapcsos tortaformába önjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Míg sül a piskóta, a lehűtött tejszínt kevés vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre verjük. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert akkor már nem tudjuk felhasználni.
A túrót a citromhéjjal és a citromlével, valamint a porcukorral lazára keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszín kb. 2/3-t. A tejszín többi részét félretesszük a díszítéshez.
Miután megsült és kihűlt a piskóta, lapjában 3 kb. egyenlő részre vágjuk. Ha maradt még habfixáló, megszórhatjuk vele, mert így nehezebben ázik el a tészta. Megkenjük a túrós-tejszínes krémmel és ezt tesszük a többi réteg piskótával is. A torta tetejére és oldalára is kenünk a félretett tejszínből, majd habzsák segítségével díszítjük.