Túrós zebratorta
Túrós zebratorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • tejföl - 350 gramm
    • üvegnyi rumaroma - 0.5 kis
    • keserű kakaó - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 3 csomag
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • citromlé - 3 evőkanál
    • tojás - 2 darab
    • cukor - 50 dekagramm
    • olaj - 1 dl
    • túró - 75 dekagramm

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • citromlé - 1 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • tojás - 1 darab
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • cukor - 50 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál

    Elkészítés:

    1. A citromlében feloldjuk a cukrot, ezt követően pedig hozzáadjuk a tészta többi hozzá valóját is és összegyúrjuk.
    2. Kinyújtjuk, majd pihentetés nélkül kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát úgy, hogy a tészta a sütőforma oldalát is teljesen elfedje.
    3. A túrót, tejfölt, olajat, a citromlében feloldott cukrot, a két tojást, a vaníliás pudingport és a két csomag vaníliás cukrot egy keverőtálban mixerrel alaposan, simára és csomómentesre keverjük, majd kettéosztjuk.
    4. Az egyik felébe még egy kanál citromlevet és egy csomag vaníliás cukrot keverünk, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Mindkét krémet újra átdolgozzuk mixerrel.
    5. Nincs is más dolgunk, mint megtölteni a formát. Erre a célra 2 egyforma méretű szedőkanál teljesen megfelel.
    6. Először a fehér krémből merünk egy kanállal a forma közepébe, majd a kakaósból, szintén a közepébe. Mindaddig folytatjuk amíg mindkét krém el nem fogy. Nem szabad a krémeket kevergetni, elkenni, magától elterül. Mindig csak a közepére merjünk a formának, csak így lesz csíkos.