Túrós zserbó
Hozzávalók
Töltelékhez
Ráma | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tojásfehérje keményre vert habja | 3 darab | |
búzadara | 4 evőkanál | |
cukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
túró | 50 dekagramm |
Tetejére
csokimáz | 1 darab |
---|
A többi réteghez
darált dió | 1 kevés | |
---|---|---|
sárgabaracklekvár | 1 darab |
Tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 3 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tojássárgája | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
tejföl | 2 evőkanál | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Túrós zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát két részre osztjuk 1/3 - 2/3 arányban és a 2/3-os tésztához hozzádolgozzuk a kakaóport, majd ezt is kétfelé osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk. A tepsit kikenjük Ramával és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is. Rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, a csokimázzal bekenjük a tetejét.