Túrós zserbó
Hozzávalók
A tésztához
baracklekvár | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Rama és liszt a sütőlemez kenéséhez | 1 kevés | |
darált dió | 1 kevés | |
kakaópor | 1 darab | |
tojás | 2 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tejföl | 2 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
cukor | 20 dekagramm |
A tetejére
csokimáz | 1 darab |
---|
A krémhez
vaníliás cukor | 1 csomag | |
---|---|---|
tejföl | 2 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 3 darab | |
búzadara | 2 evőkanál | |
cukor | 20 dekagramm | |
túró | 50 dekagramm |
Desszertek: Túrós zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát 3 részre osztjuk. Kétharmadába kakaóport szórunk, majd zsírozott vagy Ramával kikent tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi alkotórészt. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére kerül a másik barna lap, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Tetejére csokit olvasztunk.