Feltöltve:

Túrós zserbó

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

baracklekvár1 darab
liszt50 dekagramm
Rama és liszt a sütőlemez kenéséhez1 kevés
darált dió1 kevés
kakaópor1 darab
tojás2 darab
Ráma10 dekagramm
tejföl2 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál
cukor20 dekagramm

A tetejére

csokimáz1 darab

A krémhez

vaníliás cukor1 csomag
tejföl2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
tojás3 darab
búzadara2 evőkanál
cukor20 dekagramm
túró50 dekagramm

Desszertek: Túrós zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát 3 részre osztjuk. Kétharmadába kakaóport szórunk, majd zsírozott vagy Ramával kikent tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi alkotórészt. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére kerül a másik barna lap, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Tetejére csokit olvasztunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem