Túrótorta
Desszertek: Túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába tekerjük és egy órára a hűtőbe tesszük. Utána a tésztát két részre osztjuk. A tortaforma alját kikenjük Ramával és a tésztalapokat egymás után előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Az egyik lapot még melegen 12 egyforma részre vágjuk. Hagyjuk kihűlni.
2. lépés
A zselatint elkészítjük. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és tojások sárgáját. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A langyos zselatint belekeverjük a tejbe és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük.
3. lépés
A túrót elkeverjük a zselatinos tejjel, hozzáadjuk a tejszínhabot és összekeverjük. A tésztalapot a tortaformába fektetjük, ráöntjük a krémet és hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. A dermedt krémre helyezzük a szeleteket, megszórjuk cukorral és kivesszük a formából.
4. lépés
A krémbe ízlés szerint keverhetünk gyümölcsöket. A gyümölcsöt megszórjuk cukorral és egy ideig állni hagyjuk. Ezt követően vigyázva belekeverjük a túrókrémbe.