Túrótorta
Hozzávalók
csokoládé |
---|
A tésztához
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
finomliszt | 20 dekagramm |
A krémhez
tej | 2 dl | |
---|---|---|
tejszín | 5 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 7 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
áttört túró | 50 dekagramm | |
tortazselé | 3 csomag |
Desszertek: Túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába tekerjük és egy órára a hűtőbe tesszük. Utána a tésztát két részre osztjuk. A tortaforma alját kikenjük Ramával és a tésztalapokat egymás után előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Az egyik lapot még melegen 12 egyforma részre vágjuk. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint elkészítjük. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és tojások sárgáját. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A langyos zselatint belekeverjük a tejbe és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük.
A túrót elkeverjük a zselatinos tejjel, hozzáadjuk a tejszínhabot és összekeverjük. A tésztalapot a tortaformába fektetjük, ráöntjük a krémet és hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. A dermedt krémre helyezzük a szeleteket, megszórjuk cukorral és kivesszük a formából.
A krémbe ízlés szerint keverhetünk gyümölcsöket. A gyümölcsöt megszórjuk cukorral és egy ideig állni hagyjuk. Ezt követően vigyázva belekeverjük a túrókrémbe.