Feltöltve:

Túrótorta 1.

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

túró25 dekagramm
tejföl (kb)2 evőkanál
kristály-, vagy porcukor (ízlés szerin)10 dekagramm
citrom húsa, héja és leve (ízlés szerinti)1 darab
1 csipetnyi
tej (kb)3 dl
zselatin por (1/2 zacskó)12 gramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszínhabpótló por1 csomag
dió1 marék
birsalmasajt1 darab
banán és bármilyen friss vagy konzerv gyümölcs0.7 kilogramm

Tetejére

zselatinpor13 gramm
víz1.5 dl
szörp0.5 dl
ételfesték1 kevés

Desszertek: Túrótorta 1. a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Felverjük kemény habnak a 1,5 dl tejjel a tejszínhabpótló port. Belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és a citrom levét.

2

Mikróban felmelegítjük a 1,5 dl tejet, majd csomómentesre elkevertjük benne a zselatinport és ezt is belekeverjük a masszába.

3

Formába öntjük, belekeverjük a gyümölcsök nagy részét (banánt, citromot, citromhéjat, birsalmasajtot, diót). Egy keveset hagyjunk a tetejére. Hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a tetejére a zselatint.

4

0,5 dl bodzaszörphöz néhány csepp citromot keverünk és annyi vizet öntünk hozzá hogy 2 dl legyen a folyadék.

5

Mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk, csomómentesen elkeverjük a tortából megmaradt fél csomag zselatinporral, majd ételfestékkel színezzük.

6

A keményre dermedt torta tetejét megpakoljuk a maradék gyümölcsökkel és óvatosan rálocsoljuk a színes zselét. Visszatesszük a hűtőbe és csak teljes dermedés után fogyasztható.

Hozzászólások

Hasonló receptek

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

300"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem