Túrótorta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
porcukor | 4 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 teáskanál | |
gyümölcs | 1 darab |
krem
zselatin | 3 evőkanál | |
---|---|---|
víz | 150 milliliter | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
cukor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
túró | 25 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
tej | 400 milliliter |
Desszertek: Túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgákat a cukorral és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, gyümölcsöt (banán, barack, eper, málna stb.) pakolunk a tetejére. Krém: vízbe hagyjuk felolvadni a zselatinport. Meleg tejben felolvasztjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a Ramát és hozzáadjuk a zselatint is. A túrót és a tojást kikeverjük, majd a félig kihűlt tejes krémhez adjuk. A túrós krémet a piskótára öntjük és pár órára hűtőbe tesszük.