Túrótorta 2.
Hozzávalók
túró | 25 dekagramm |
---|---|
Rama (kb) | 10 dekagramm |
tejföl (kb) | 2 evőkanál |
kristály, vagy porcukor (vagy ízlés szerint) | 10 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
tej (kb) | 3 dl |
zselatinpor | 12 gramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tejszínhabpótló por | 1 csomag |
dió | 1 marék |
fügelekvár | 1 darab |
citrom húsa, héja és leve | 1 darab |
banán, narancs, vagy bármilyen friss, vagy konzerv gyümölcs | 1 adag |
Tetejére
zselatinpor | 13 gramm |
---|---|
víz | 1.5 dl |
szörp | 0.5 dl |
Desszertek: Túrótorta 2. a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A maréknyi dióbelet mikróba tesszük kb. 1 percre, így a barna héját könnyebben és jobban le lehet szedni róla, valamint a dió nagyon finom, pörkölt ízt kap. Megmossuk, hámozzuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket.
Felverjük kemény habnak 1,5 dl tejjel (kicsit több tejjel lazább lesz!) a tejszínhabpótló port.
Habosra keverjük a Ramát a kristály és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a csipetnyi sót, a citrom levét, végül összeöntjük a felvert habbal.
Mikróban felmelegítünk 1,5 dl tejet, majd csomómentesre elkeverjük benne a zselatinport és ezt is belekeverjük a masszába.
Formába öntjük, belekeverjük a gyümölcsök nagy részét (banán, narancs, citrom, citromhéj, füge lekvár, dió), Egy keveset hagyunk a tetejére és hűtőbe rakjuk addig, amíg elkészítjük a tetejére a zselatint.
A zselatin is bátran variálható, a lényeg: max. 2 dl meleg, de nem forró folyadékba kerüljön a teljesen elkevert zselatin.
Mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk, csomómentesre keverjük a tortából megmaradt fél csomag zselatinporral.
A keményre dermedt torta tetejét megpakoljuk a maradék gyümölcsökkel és óvatosan rálocsoljuk a zselét.
Visszatesszük a hűtőbe és teljes dermedés után fogyasztható. Nagyon mutatós tejszínhabbal, tortadarával is.