Túrótorta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
cukor | 8 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
étolaj | 0.5 dl | |
kakaópor (ízlés szerint lehet több is) | 2 dekagramm |
Túrókrém
túró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
növényi tejszínhab | 3 dl | |
porcukor | 20 dekagramm | |
vegyes gyümölcs | 30 dekagramm |
Fondant réteg
pillecukor | 40 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Piskóta tészta: a tojásokat szétválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, (ha barna piskótát akarunk, akkor a kakaót) összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan hozzátesszük a tojássárgával összekevert cukrot, az olajat és a száraz hozzávalókat is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepesen lángon megsütjük. Ha a tészta kihűlt két lapra vágjuk.
Túrókrém: a túrót áttörjük és a porcukorral összekeverjük. A tejszínhabot felverjük és kikeverjük a túróval. A kihült tésztára kenjük a krém felét, megszórjuk gyümölccsel, majd a krém másik felét is rákenjük, végül ráhelyezzük a tészta másik felét. Annyi krémet hagyjunk, hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle nagyon vékonyan.
Külső "fondant" borítás: a pillecukrot egy Ramával kikent tálba aprítjuk, majd mikróban addig melegítjük, amíg folyóssá nem válik. Lehetőleg gyúrótáblán, de ne fagyúrótáblán, (esetleg a konyha pulton) a már előre porcukorral megszórt felületre öntjük és annyi porcukorral gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. Ha nem találunk megfelelő színeket használjunk ételfestéket, vagy kakaóport. Lehet a masszát nyújtani kellő méretűre és jól formázható.