Túrótorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
liszt | 3 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 teáskanál |
A töltelékhez
túró | 1 kilogramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tejszín | 3 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
zselatin (2,5 dkg) | 1 csomag |
A tetejére
gyümölcs(ök) ízlés szerint | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Elkészítjük a szokásos módon a piskótát. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, valamint kb egy bögrényi apróra vágott gyümölcsöt is beledolgozunk és az 1 dl vízben feloldott zselatint is. Óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A kihűlt piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákanalazzuk a túrókrémet, a tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Tortazselét öntünk rá, majd hűtjük.