Túrótorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 3 darab |
---|---|
cukor | 3 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
sütőpor | 0.5 teáskanál |
A töltelékhez
túró | 1 kilogramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tejszín | 3 dl |
citrom reszelt héja | 1 darab |
zselatin (2,5 dkg) | 1 csomag |
A tetejére
gyümölcs(ök) ízlés szerint | 0.5 kilogramm |
---|---|
tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Elkészítjük a szokásos módon a piskótát. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, valamint kb egy bögrényi apróra vágott gyümölcsöt is beledolgozunk és az 1 dl vízben feloldott zselatint is. Óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A kihűlt piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákanalazzuk a túrókrémet, a tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Tortazselét öntünk rá, majd hűtjük.