Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
Hozzávalók
A töltelékhez:
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
búzadara | 5 evőkanál | |
cukor | 18 dekagramm | |
citrom leve | 1 darab | |
vanillin cukorral | 2 csomag | |
tojás | 4 darab |
A tésztához:
liszt | 17 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a Rama margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.
A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehéréjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. A szűrőn villával áttört túróhoz adjuk hozzá a vanillin cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert tojásokat.
A 3 milliméter vastagságúra nyújtott tésztát terítsük egy a Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsi (a peremet is kenjük, lisztezzük) aljára, majd öntsük bele a túrós tölteléket. Előmelegített, 160°C sütőben süssük 40 percen keresztül.
A langyos tortaszeleteket 1-1 gombóc Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel kínáljuk.