Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    • túró - 50 dekagramm
    • búzadara - 5 evőkanál
    • cukor - 18 dekagramm
    • citrom leve - 1 darab
    • vanillin cukorral - 2 csomag
    • tojás - 4 darab

    A tésztához:

    • liszt - 17 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • porcukor - 5 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tojássárgája - 1 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a Rama margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.
    2. A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehéréjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. A szűrőn villával áttört túróhoz adjuk hozzá a vanillin cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert tojásokat.
    3. A 3 milliméter vastagságúra nyújtott tésztát terítsük egy a Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsi (a peremet is kenjük, lisztezzük) aljára, majd öntsük bele a túrós tölteléket. Előmelegített, 160°C sütőben süssük 40 percen keresztül.
    4. A langyos tortaszeleteket 1-1 gombóc Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel kínáljuk.