Túrótorta kandírozott gyümölccsel
Túrótorta kandírozott gyümölccsel
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • keksz - 50 gramm
  • Ráma - 80 gramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • túró - 500 gramm
  • tejszín - 1 dl
  • kandírozott gyümölcs - 200 gramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • porcukor - 70 gramm
  • étcsokoládé - 50 gramm

Elkészítés:

  1. A kekszet egy nagy tálban összetörjük, hozzákeverjük a kakaóport, majd összedolgozzuk a felolvasztott Ramával. A masszát egy 18 centis kapcsos forma aljába egyengetjük és hűtőbe tesszük. Villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot, nagyon simára eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a citromhéjat és a kandírozott gyümölcsöt. A tejszínt kemény habbá verjük és a túróhoz keverjük. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet a tortaformában, majd pár órán át hűtőben pihentetjük. Éles késsel körbevágva elválasztjuk a tortát a formától, mielőtt szétkapcsoljuk. Reszelt csokoládéval díszítjük.