Túrótorta szelet
Hozzávalók
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 16.5 dekagramm | |
finomliszt | 16.5 dekagramm | |
sütőpor | 1 kávéskanál | |
meleg víz | 7 evőkanál |
Krémhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
kristálycukor , | 4 evőkanál | |
növényi tejszínhab | 5 dl | |
étkezési zselatin | 0.5 csomag | |
víz | 0.5 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tehéntúró | 50 dekagramm |
Desszertek: Túrótorta szelet a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgát a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan a tojásfehérjéből készített habot is belevegyítjük, majd 200 fokon megsütjük. Négy részletben, vagy egyben és négyfelé vágva. Egy vaníliás pudingport a szokásos módon megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk fél liter tejszínhabot, fél csomag fél dl vízben áztatott zselatint, 50 dkg túrót, reszelt citrom héjat ízlés szerint. A tésztát négy lapba vágjuk, megtöltjük, tejszínezzük és díszítjük.