Tüskés citromos kocka
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
étolaj | 3 evőkanál | |
víz | 3 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom leve | 1 darab |
A krémhez
citromos, vagy vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm |
A tetejére
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab | |
cukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Tüskés citromos kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az olajjal, a 2 kanál vízzel és a 2 kanál cukorral habosra kikeverjük. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral és az egy kanál vízzel, valamint a citrom levével kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összekeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon megsütjük.
2
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd még melegen hozzáadjuk a Ramát. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a citromos pudinggal megtöltjük.
3
A tojások fehérjéjét gőz felett kemény habbá verjük, majd tüskésen a tészta tetejére tesszük.