Újévi malacfejek
Újévi malacfejek
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • liszt - 60 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • nyers tojás - 1 darab
  • porcukor - 8 dekagramm
  • tojásfehérje - 1 darab
  • élesztő - 2 dekagramm
  • nyers tojássárga - 3 darab
  • 2,8 % -os tej - 2 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • étcsokoládés tortabevonó - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
  2. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és meleg helyre téve kelesztjük.
  3. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Egy 10 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval az orrukat és a maradék tésztából formázzuk a füleket.
  5. Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsire téve megkenjük tojással az összeállított malacfejeket is.
  6. Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemek és az orr helyét.
  7. Rövid kelesztés után ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és orr helyét is újra jelöljük.
  8. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük őket.
  9. Közben kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében.
  10. A tojásfehérjéhez apránként adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon rajta.
  11. Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.