Feltöltve:

Ünnepi diótorta

160
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Diókrém

tej2.5 dl
Ráma20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor20 dekagramm
liszt1 evőkanál
darált dió20 dekagramm

Ramakrém

1 csipetnyi
dióaroma1 kevés
puha Rama25 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Piskótatészta

tojás6 darab
víz4 evőkanál
dió6 evőkanál
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
olaj7 evőkanál
liszt4 dl
cukor4 dl

Desszertek: Ünnepi diótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat, a sütőport, a diót, a vizet, végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütjük meg, a felsőt kockára vágjuk.

2

Diókrém: a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót és összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a Ramát, majd megtöltjük vele a tortát.

3

Ramás krém: 20 dkg porcukrot 25 dkg puha Ramával, valamint egy kevés dióaromával és csipet sóval nagyon habosra kikeverünk. Megkenjük vele mind a két torta külsejét és hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, majd beborítjuk. Fondanttal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem