Feltöltve:

Ünnepi répatorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
liszt25 dekagramm
fahéj1 teáskanál
mandula10 dekagramm
méz5 dekagramm
sütőpor1 csomag
nagy sárgarépa1 darab
nyers tojás4 darab
porcukor35 dekagramm
reszelt sárgarépa45 dekagramm
asztali só1 csipetnyi

Desszertek: Ünnepi répatorta a sok répatorta , Torta recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát megolvasztjuk.

2

Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony Ramát és a mézet, majd az egészet összekeverjük.

3

A tojásokat a porcukorral habbá verjük és rátesszük a répás keverékre.

4

Az átszitált lisztet, a finomra őrölt mandulát, a sóval és a fahéjjal először szárazon összekeverjük, majd a tojásos, répás masszához adjuk és egy fakanállal összekeverjük. Célszerű a lisztet két részletben adagolni, mert így könnyebb elkeverni.

5

A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon 65-70 percig sütjük.

6

Míg a torta sül, egy vastagabb répát meghámozunk és a felét 1 mm vékonyra szeleteljük. A répaszeleteket porcukorba forgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

7

Miután a torta kisült, a sütő maradék hőjénél, alacsony fokozaton kiszárítjuk a répaszeleteket, közben hagyjuk a tortát kihűlni.

8

A fehér csokoládét óvatosan felolvasztjuk és a torta közepére öntjük.

9

A maradék répát lereszeljük és a csokoládéhalom közepére szórjuk. A torta szélét a répa chips-szel és citromfűlevelekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem