Ünnepi répatorta
Hozzávalók
A díszítéshez
répa | 1 darab |
---|---|
porcukor | 1 darab |
fehér csokoládé | 1 kevés |
citromfűlevél | 1 darab |
A tésztához
tojás | 4 darab |
---|---|
porcukor | 35 dekagramm |
méz | 5 dekagramm |
tisztított, reszelt sárgarépa | 45 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
mandula | 10 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
sütőpor | 0.5 csomag |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
Desszertek: Ünnepi répatorta a sok répatorta , Torta recept közül.
Elkészítés
A Ramát megolvasztjuk. Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony Ramát és a mézet, majd az egészet összekeverjük. A tojásokat a porcukorral habbá verjük és rátesszük a répás keverékre.
Az átszitált lisztet, a finomra őrölt mandulát, a sóval és a fahéjjal először szárazon összekeverjük, majd a tojásos, répás masszához adjuk és egy fakanállal összekeverjük. Célszerű a lisztet két részletben adagolni, mert így könnyebb elkeverni.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon 65-70 percig sütjük. Míg a torta sül, egy vastagabb répát meghámozunk és a felét 1 mm vékonyra szeleteljük.
A répaszeleteket porcukorba forgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Miután a torta kisült, a sütő maradék hőjénél, alacsony fokozaton kiszárítjuk a répaszeleteket, közben hagyjuk a tortát kihűlni.
A fehér csokoládét óvatosan felolvasztjuk és a torta közepére öntjük. A maradék répát lereszeljük, és a csokoládéhalom közepére szórjuk. A torta szélét a répa chips-szel és citromfűlevelekkel díszítjük.