Ünnepi torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 10 dekagramm | |
csomag sütőpor | 1 csomag | |
étolaj | 0.5 dl | |
víz | 0.5 dl | |
cukor | 8 dekagramm |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
tejszín | 5 dl | |
porcukor | 4 dekagramm | |
ananász darabok | 1 kevés | |
málna (lehet mirelit is) | 10 dekagramm |
Desszertek: Ünnepi torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem, és a két masszát összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és egy kisméretű tortaformában megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, három lapot vágok belőle, és megtöltöm.
A krém készítése: a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm. A tejszínt a porcukorral habbá verem. A hab egynegyed részét a pudingos krémbe keverem, és az alsó tortalapra ráteszem, majd ráteszem a második lapot.
A tejszín másik negyedébe beleteszem a gyümőlcsöket, és a tésztára simítom. A tetejére teszem a harmadik lapot. Kívülrül kőrbe kentem a tejszínnel és a megmaradt habbval a tortát diszítettem.
A tetejét marcipánvirágokkal diszítettem, az oldalára csokirudacskákat tettem.