Ünnepi torta
Ünnepi torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 4 darab
    • liszt - 10 dekagramm
    • csomag sütőpor - 1 csomag
    • étolaj - 0.5 dl
    • víz - 0.5 dl
    • cukor - 8 dekagramm

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 5 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • tejszín - 5 dl
    • porcukor - 4 dekagramm
    • ananász darabok - 1 kevés
    • málna (lehet mirelit is) - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem, és a két masszát összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és egy kisméretű tortaformában megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, három lapot vágok belőle, és megtöltöm.
    2. A krém készítése: a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm. A tejszínt a porcukorral habbá verem. A hab egynegyed részét a pudingos krémbe keverem, és az alsó tortalapra ráteszem, majd ráteszem a második lapot.
    3. A tejszín másik negyedébe beleteszem a gyümőlcsöket, és a tésztára simítom. A tetejére teszem a harmadik lapot. Kívülrül kőrbe kentem a tejszínnel és a megmaradt habbval a tortát diszítettem.
    4. A tetejét marcipánvirágokkal diszítettem, az oldalára csokirudacskákat tettem.