Vadászok tortája
Hozzávalók
cukor | 10 evőkanál | |
---|---|---|
kakaó | 5 dekagramm | |
liszt | 14 evőkanál | |
Ráma | 30 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojás | 10 darab | |
porcukor | 30 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
tortabevonó | 1 tábla | |
marcipánfigura | 1 darab | |
csokilapok | 1 darab | |
tortadara | 2 csomag |
Desszertek: Vadászok tortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojások fehérjéjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sárgáját, majd kézi habverővel beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Négy kerek lapot sütünk belőle, tortaformában is süthető. Közben 4 kanál lisztet felfőzünk 3dl tejjel. A Ramát kikeverjük a porcukorral. Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük őket és rakunk bele egy kis kakaóport. A díszítéshez hagyjunk egy kis fehér krémet. A lapokat megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük legalább két órára, majd a felolvasztott csokival áthúzzuk és díszítjük.