Vadgesztenye süti
Hozzávalók
darált háztartási keksz | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
25 dkg-os gesztenyemassza | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
rum | 2 evőkanál | |
tej | 1 darab |
Desszertek: Vadgesztenye süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat fogvájó segítségével félig, háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba. Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.