Vadóc szelet
Hozzávalók
cukor | 10 evőkanál | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 11 evőkanál | |
tojás | 10 darab |
krem
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 5 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
cseresznye magozott | 15 dekagramm | |
piros ételfesték | 1 pár csepp | |
rumaroma | 1 kevés |
Tetejére
cseresznye | 10 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 1 darab |
Desszertek: Vadóc szelet a sok
Elkészítés
1
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját belekeverjük a habba és nagyon óvatosan a lisztet is. Előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, a lisztet meg az ételszínezéket jó sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a két masszát összekeverjük. A cseresznyét rumba áztatjuk és a krémhez keverjük. Ha kihűlt a sütink, kettévágjuk és megkenjük a krémmel a tetejét is. Kakaóporral megszórjuk és kirakjuk cseresznyével. A tetejére szórhatunk színes tortadarát is.