Vakondtúrás torta
Desszertek: Vakondtúrás torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és belecsurgatjuk az olajat. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk. A tésztát a formába öntjük.
Középfokozaton kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kiborítjuk a formából és rácson hűlni hagyjuk.
A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a csokilencsét, vagy a tortadarát.
A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk azokat.
A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk.
Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tényleg adjunk neki egy éjszakát. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.