Valentin-napi linzer
Hozzávalók
A tésztához
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 2 evőkanál | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 2 csapott mokkáskanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
mandulaaroma | 3 csepp | |
őrölt dió, vagy mandula | 10 dekagramm | |
őrölt mogyoró | 5 dekagramm |
A díszítéshez
marcipán ízű cukormáz | 2 csomag | |
---|---|---|
dekor-szív (rózsaszín-lila) | 2 doboz |
Desszertek: Valentin-napi linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
2
Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 10 perc alatt megsütjük. A készre sütött szíveket a leírás alapján elkészített cukormázzal bevonjuk és még a máz megszilárdulása előtt a dekor-szívvel megszórjuk.
3
Lehetőleg ne süssük tovább 10 percnél, mert a szívek kiszáradnak és kemények lesznek. Ha mégis keményre sikerülne, pihentessük 1-2 napot dobozban.