Valentin napi mézes szívek
Valentin napi mézes szívek
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • méz - 20 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • puha Rama - 10 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • őrölt fahéj - 1 csapott mokkáskanál
    • liszt - 50 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    A bevonáshoz

    • étbevonó massza - 15 dekagramm
    • étolaj - 3 evőkanál

    A töltéshez

    • málnalekvár, vagy dzsem - 40 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a mézet gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben langyosra melegítjük. A többi hozzávalót egy tálban előkészítjük, majd a mézzel összegyúrjuk.
    2. A tésztát folpackba csomagolva minimum 3-4 órán át pihentetjük a hűtőben.
    3. Lisztezett gyúrótáblán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kis szíveket szaggatunk belőle. Tepsibe téve előmelegített sütőben 210 °C-on 8-10 percig sütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megéghet.
    4. Miután kihűltek, a szíveket összeragasztjuk a lekvárral és félig az olvasztott olajos csokiba mártjuk.