Valentin napra túrófánk
Hozzávalók
A tésztához
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 2.5 dekagramm | |
tejföl | 3 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
liszt | 25 dekagramm |
A mártáshoz
aszalt áfonya | 20 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 3 dl | |
cukor | 4 evőkanál | |
áfonyás joghurt | 1 pohár | |
étkezési keményítő | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
olaj | 1 darab |
Desszertek: Valentin napra túrófánk a sok Túrófánk recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kisodorjuk 1 cm vastagra. Kiszúrjuk, és forró olajban megsütjük, mint a fánkot.
Melegen, vaníliás porcukorral megszórjuk.
2
Az áfonyát a vízzel, és a cukorral megfőzzük. Behabarjuk a keményítővel összekevert joghurttal. A túrófánkot a mártással együtt tálaljuk.