Vaníliakocka
Hozzávalók
Tészta
cukor | 25.5 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
víz | 0.5 dl | |
liszt | 24 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
darált dió | 7 dekagramm |
krem
tej | 1 liter | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 3 púpos kávéskanál | |
porcukor | 25 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Tetejére
tejszín | 0.5 dl |
---|
Desszertek: Vaníliakocka a sok
Elkészítés
1
A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporos, diós lisztet és a fehérjék felvert habját.
2
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
3
A krémhez a tejjel és a pudinggal sűrű krémet főzünk. A porcukrot a Ramával kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
4
A tésztára simítjuk a krémet, majd a keményre felvert tejszínhabot is.