Vaníliakocka
Vaníliakocka
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • cukor - 25.5 dekagramm
    • tojás - 6 darab
    • víz - 0.5 dl
    • liszt - 24 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • darált dió - 7 dekagramm

    krem

    • tej - 1 liter
    • vaníliás pudingpor - 3 púpos kávéskanál
    • porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm

    Tetejére

    • tejszín - 0.5 dl

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporos, diós lisztet és a fehérjék felvert habját.
    2. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
    3. A krémhez a tejjel és a pudinggal sűrű krémet főzünk. A porcukrot a Ramával kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
    4. A tésztára simítjuk a krémet, majd a keményre felvert tejszínhabot is.