Vaníliakrém
Hozzávalók
Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd | 1 darab | |
tojássárgája | 5 darab | |
kristálycukor | 150 gramm | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
porcukor | 50 gramm |
Desszertek: Vaníliakrém a sok Krém recept közül.
Elkészítés
1
A pudingport simára keverjük 1 dl hideg tejjel, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a tojássárgájákat, majd ezeket is simára keverjük.
2
A maradék 4 dl tejhez hozzáadjuk a kikapart vanília hüvelyt, és felforraljuk. Kivesszük a vanília hüvelyt, elkeverjük a tejben a kristálycukrot, majd forralás közben hozzáöntjük a tojásos-pudingporos keveréket. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd időnként megkeverve hűlni hagyjuk.
3
A puha, szoba-hőmérsékletű Rama Vajas Ízt habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt vaníliakrémet.