Vaníliakrémmel töltött mini kürtőskalácsok
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
cukor | 10 dekagramm | |
habtejszín | 3 dl | |
habfixáló | 1 csomag | |
porcukor | 1 evőkanál |
Tészta
kenyérliszt, (vagy 20 dkg rétes és 40 dkg sima liszt) | 60 dekagramm | |
---|---|---|
friss élesztő | 3 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
tojás | 2 darab | |
puha Rama | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 teáskanál | |
étolaj | 1 kevés |
Desszertek: Vaníliakrémmel töltött mini kürtőskalácsok a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. A felfuttatott élesztővel, a tojással, a maradék tejjel és a puha Ramával lágy tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta megfőzzük a pudingot. Amikor kész, letakarjuk háztartási fóliával, így nem bőrösödik meg a teteje, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Vékony csíkokat vágunk, kb. 2-2,5 cm. Rolók sütéséhez is használatos fémrudakat bekenünk olajjal és rátekerjük a csíkokat. A feltekert tészta eleje zárt legyen, így majd nem fog kifolyni a töltelék.
Egy tálba tegyünk cukrot és abban hempergessük meg a rudakat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 30 percig. Ha megsült, még melegen kihúzzuk a csöveket.
Felverjük a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd belekeverjük a kihűlt vaníliapudingot is. Habzsákkal megtöltjük a mini kalácsokat.