Vaníliás-barackos tojás muffin
Vaníliás-barackos tojás muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • őszibarack (820 g konzervből) - 12 darab
  • szobahőmérsékletű Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • őszibarack konzerv - 1 dl

A krémhez

  • Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília x - 1 csomag
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • tejföl (150 g) - 1 pohár

Elkészítés:

  1. A konzerv barackokat csepegtessük le, a levét tegyük félre. A 12 fél barack tetejét vágjuk le akkorára, hogy a muffin formánk tetejénél kisebb legyen - ez lesz majd a tojások közepe. Ezeket tegyük félre. A maradék barackokat vágjuk apró kockákra, ezt pedig a tésztához fogjuk majd keverni. Egy tálban keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. A lisztet keverjük jól el a sütőporral és a sóval, majd adagoljuk fokozatosan a masszánkhoz az őszibarack levével együtt, majd keverjük hozzá a felaprított őszibarackot is. A kész masszát töltsük muffin sütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy muffin szilikonformába kb. a forma 2/3-áig, ne töltsük sokkal tovább, hogy maradjon hely a krémnek. Ha marad tészta, inkább süssünk több muffint. Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.Hagyjuk kihűlni a muffinokat a formában, ezalatt készítsük el a krémet.
  2. Tejfölös vaníliakrém: egy bögrében keverjük el a pudingport a cukorral, és egy kis langyos tejjel csomómentesre. A maradék tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Főzzünk belőle pudingot, majd keverjük hozzá a tejfölt. Kevergessük folyamatosan, amíg kissé lehűl, majd öntsük a muffinokra úgy, hogy a kapszlik tele legyenek, és helyezzük a közepükre a barackok előzőleg levágott tetejét. Várjunk, amíg megdermednek, majd pihentessük őket minimum fél órát hűtőszekrényben, vagy amíg könnyen kijön a szilikonformából.