Feltöltve:

Vaníliás, csokoládés fánkocskák

85
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor1 evőkanál
liszt14 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tojás4 darab

A töltelékhez

vanília1 rúd
habtejszín6 dl

A tetejére

étcsokoládé10 dekagramm
Ráma1 kis darab

Desszertek: Vaníliás, csokoládés fánkocskák a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt jó forróra előmelegítjük. 10 deka Ramát 3 deci forrásban lévő vízben felolvasztunk, majd a lisztet egyszerre beleszórjuk. Kis lángon keverve 2 percig főzzük, majd a tűzről félrehúzva 5 percig pihentetjük. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadva jól kidolgozzuk és a tésztát teljesen simára keverjük. A masszát habzsákba töltjük, majd a maradék Ramával kikent sütőlapra kb. 8 centi hosszú kis tésztarudacskákat nyomunk belőle. Kétujjnyi teret hagyjunk közöttük, hogy legyen helyük növekedni. A sütőben 20-25 percig sütjük. Ezután éles kiskéssel a fánkokat lapjában félbevágjuk és még 5 percre a sütőbe visszatoljuk, hogy kiszáradjanak. Egyenként rácsra rakva hűlni hagyjuk. A töltelékhez a vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot és a vanília húsát hozzáadjuk. A csokoládét darabokra tördeljük, majd vízgőzre téve felolvasztjuk, a Ramát beledobjuk. 6-8 percre félretesszük, hogy egy kicsit hűljön, majd a tésztatetőkre csurgatjuk és dermedni hagyjuk. A vaníliás habot a fánkokba töltjük, végül a csokoládés tetejüket ráillesztjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem