Vaníliás diókrémmel töltött MINION torta
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 12 darab | |
---|---|---|
liszt | 24 evőkanál | |
cukor | 24 evőkanál | |
sütőpor | 1.5 csomag |
A vaníliás diókrémhez
vanília ízű pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tojássárgája | 3 darab | |
tej | 3 dl | |
cukor | 15 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
rum (vagy rumaroma) | 0.5 dl | |
darált dió | 10 dekagramm |
A díszítéshez
sárga marcipán | 2 kilogramm | |
---|---|---|
kék marcipán | 0.5 kilogramm | |
fekete marcipán | 25 dekagramm | |
ehér, barna, szürke, rózsaszín marcipán | 10 dekagramm |
Desszertek: Vaníliás diókrémmel töltött MINION torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A megadott hozzávalókból 3 vizes piskótát sütünk a következők szerint:
Minden piskótához 4 tojásfehérjét felverünk 8 evőkanál cukorral. 4 tojássárgáját kikeverünk 4 evőkanál vízzel, majd a fehérjéhez adjuk. 8 evőkanál lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral és apránként, folyamatos keverés mellett ezt is a fehérjéhez adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Ugyanígy járunk el a másik kettő piskóta esetében is. A végén mindegyiket kihűtjük, majd keresztben félbe vágjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a tejjel, majd feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd a tűzről levéve, néha megkeverve, kihűtjük.
Közben a Rama Vajas ízt egy csipet sóval habosra verjük és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingos masszát. Miután jól kidolgoztuk a krémet, hozzáadjuk a rumot/rumaromát és a darált diót is.
A piskótákat megtöltjük a krémmel, majd egymásra helyezve őket, az egész piskótatornyot is bevonjuk a diókrémmel. (Ez biztosítja majd azt, hogy a marcipán odaragadjon a piskótához.) A legfelső tortalapot a fej ívének kialakítása érdekében kissé ferdén megfaragjuk.
Először a sárga marcipánt margarinnal bekent kézzel átgyúrjuk, majd kellő nagyságúra nyújtjuk. A sodrófára feltekerve óvatosan a tortára helyezzük, rásimítjuk, elegyengetjük. A maradékot újra összegyúrva kialakítjuk a két kezet a torta két oldalára.
A kék marcipánt szintén kinyújtjuk, a Minion ruhájához kivágunk két téglalapot előre és hátulra, illetve oldalra. 2 csíkból kialakítjuk a vállpántokat is a ruhához. 2 nagyobb darabból kialakítjuk a lábakat is az ülő Minionhoz.
A fekete marcipánból először a fejet körbeölelő pántot vágjuk ki, megcsináljuk a szájat, illetve kialakítjuk a kezeket és a cipőket. Fogpiszkálókat bevonunk fekete marcipánnal, majd a fejtetőre szúrjuk őket, ezekből lesz a haj. Előre még a ruhára teszünk 2 fekete gombot, illetve egy G betűt, utalva GRU-ra.
A fehér marcipánból két kört vágunk ki, ezeket szürke marcipánnal vesszük körbe. A szembogarat pedig kis mennyiségű barna és fekete marcipánból kialakítjuk.
Ha minden alkatrész kész, akkor víz segítségével a megfelelő helyekre ragasztjuk őket a tortára.
Már csak az van hátra, hogy a nagy munka után gyönyörködjünk az elkészült Minion tortánkban.