Vaníliás diókrémmel töltött MINION torta
Vaníliás diókrémmel töltött MINION torta
  • timer300 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 12 darab
    • liszt - 24 evőkanál
    • cukor - 24 evőkanál
    • sütőpor - 1.5 csomag

    A vaníliás diókrémhez

    • vanília ízű pudingpor - 1 csomag
    • tojássárgája - 3 darab
    • tej - 3 dl
    • cukor - 15 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
    • rum (vagy rumaroma) - 0.5 dl
    • darált dió - 10 dekagramm

    A díszítéshez

    • sárga marcipán - 2 kilogramm
    • kék marcipán - 0.5 kilogramm
    • fekete marcipán - 25 dekagramm
    • ehér, barna, szürke, rózsaszín marcipán - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A megadott hozzávalókból 3 vizes piskótát sütünk a következők szerint: Minden piskótához 4 tojásfehérjét felverünk 8 evőkanál cukorral. 4 tojássárgáját kikeverünk 4 evőkanál vízzel, majd a fehérjéhez adjuk. 8 evőkanál lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral és apránként, folyamatos keverés mellett ezt is a fehérjéhez adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a másik kettő piskóta esetében is. A végén mindegyiket kihűtjük, majd keresztben félbe vágjuk.
    2. A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a tejjel, majd feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd a tűzről levéve, néha megkeverve, kihűtjük. Közben a Rama Vajas ízt egy csipet sóval habosra verjük és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingos masszát. Miután jól kidolgoztuk a krémet, hozzáadjuk a rumot/rumaromát és a darált diót is.
    3. A piskótákat megtöltjük a krémmel, majd egymásra helyezve őket, az egész piskótatornyot is bevonjuk a diókrémmel. (Ez biztosítja majd azt, hogy a marcipán odaragadjon a piskótához.) A legfelső tortalapot a fej ívének kialakítása érdekében kissé ferdén megfaragjuk.
    4. Először a sárga marcipánt margarinnal bekent kézzel átgyúrjuk, majd kellő nagyságúra nyújtjuk. A sodrófára feltekerve óvatosan a tortára helyezzük, rásimítjuk, elegyengetjük. A maradékot újra összegyúrva kialakítjuk a két kezet a torta két oldalára. A kék marcipánt szintén kinyújtjuk, a Minion ruhájához kivágunk két téglalapot előre és hátulra, illetve oldalra. 2 csíkból kialakítjuk a vállpántokat is a ruhához. 2 nagyobb darabból kialakítjuk a lábakat is az ülő Minionhoz. A fekete marcipánból először a fejet körbeölelő pántot vágjuk ki, megcsináljuk a szájat, illetve kialakítjuk a kezeket és a cipőket. Fogpiszkálókat bevonunk fekete marcipánnal, majd a fejtetőre szúrjuk őket, ezekből lesz a haj. Előre még a ruhára teszünk 2 fekete gombot, illetve egy G betűt, utalva GRU-ra. A fehér marcipánból két kört vágunk ki, ezeket szürke marcipánnal vesszük körbe. A szembogarat pedig kis mennyiségű barna és fekete marcipánból kialakítjuk. Ha minden alkatrész kész, akkor víz segítségével a megfelelő helyekre ragasztjuk őket a tortára. Már csak az van hátra, hogy a nagy munka után gyönyörködjünk az elkészült Minion tortánkban.