Feltöltve:

Vaníliás diós kifli (hókifli)

10
Könnyű
10 fő
favorite_border 5

Hozzávalók

Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor140 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor2 csomag
darált dió140 gramm
liszt350 gramm
tejföl1 evőkanál
porcukor a hempergetéshez20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 10 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Desszertek: Vaníliás diós kifli (hókifli) a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, a sütőlemezünkre pedig tegyünk sütőpapírt.

2

A tésztához a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a liszt, porcukor, darált dió és 1cs vaníliáscukor keverékével, majd a tejföllel együtt gyúrjuk össze. Szaggassunk kis darabokat belőle, formázzuk kiflikké és helyezzük a sütőlemezre. Előmelegített sütőben süssük 10 percig, amíg kezd keményedni a teteje, és világosbarna lesz.

3

Még melegen forgassuk vaníliáscukorral elkevert porcukorba. Hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban tárolva pár hétig eláll.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem