Vaníliás kiflik diós töltelékkel
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
tejszín | 1 dl | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
dió | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 4 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vanilincukor | 1 csomag | |
hideg tej | 1 dl |
Desszertek: Vaníliás kiflik diós töltelékkel a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Egy tálba készítjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a Ramát. Hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, ezután fél órát pihentetünk a hűtőszekrényben.
Ameddig a tészta pihen, ledaráljuk a diót, felforraljuk a tejet, a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és leforrázzuk a keveréket, majd belekeverjük a Ramát és hozzáadjuk a tejszínt.
A tésztát kb 20-30 cipócskára osztjuk, amelyeket külön-külön 15 cm-es kör alakúra és 2-3 mm vastagra nyújtunk. A köralakból háromszögeket vágunk, amelyek 7 cm hosszúak és 4-5 cm szélesek. A háromszögek szélesebb részére rakjuk a tölteléket, a háromszög csúcsa irányába feltekerjük a tésztát, kifliket formázzuk és Ramával kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 °C-nál kb. 20 percig sütjük.
A kész kifliket megszórjuk porcukorral.